About

Ongeëvenaard koken met mestreechse vrun

Medio 2014 is het idee geboren bij Arthur, Francois en Bert om een informele gezellige kookclub Maastricht te beginnen. Al snel bleek dat er diverse vrienden waren die mee wilden doen. In September 2014 zijn we begonnen met koken onder leiding van Pascal-Renee met de huidige 13 leden. Wij zijn allemaal ondernemers met koken als passie, het niveau verschilt van beginneling tot ervaren hobbykok. Inmiddels zijn wij verhuisd naar het Sjieke Kookpunt van Frans aan de Hoogbrugstraat.

Na gepassioneerd overleg volgde de naam “PuurTuur” welke refereert naar het woord Puur en Tuur. Volgens het Van Dale woordenboek betekent “puur” zuiver, onvervalst. Iemand is “puur” als die persoon kan zijn zoals hij/zij is, met alle goede en slechte eigenschappen en deze ook van zichzelf accepteert. Dit is wat wij willen zijn.  Tuur is een afkorting van Arthur en een ode aan hem, hij is immers de initiator. De combinatie levert PuurTuur.

- Uitgangspunten -

Uitgangspunt is dat we puur, bourgondisch en vernieuwend gaan koken. Wij maken gebruik van het “Sjieke Kookpunt” van Frans aan de Hoogbrugstraat. We werken met wisselende professionele chefs die ons iedere sessie iets proberen te leren onder het genot van een lekker wijntje. Natuurlijk proberen we Limburgse streekproducten en de beste ingrediënten te gebruiken.

- Plezier -

Er zijn tien kookavonden per jaar en in de huidige opzet wordt gekookt in vier groepen, die elk een gerecht bereiden. We willen door gezamenlijk te koken onze kooktalenten benutten, onze inspiratie vergroten en vooral veel gezelligheid creëren.

- Kwaliteit -

In onze kookclub werken wij met uitsluitend de beste ingrediënten en materialen die er te krijgen zijn. Duurzaamheid maar ook de kwaliteit van de materialen die er toe doen. Alleen zo kan een perfect gerecht bereid worden.

- Koken met een thema -

Iedere maand hebben we een chef, die ons een menu laat koken. Dit betekent dat je lekker kunt experimenteren met allerlei gerechten en technieken. De sessies in 2014 hadden als thema de Italiaanse keuken, de 2015 sessies staan in het teken van Azië.